באר שבע, בירת הנגב, שלהרבה מצעירי ארצנו מתקשרת עם חוויות לא נעימות של נסיעות מתישות בימי א' לבסיס, הפכה בשנים האחרונות לאחד המוקדים היותר פופולאריים עבור סטודנטים. בתוך העיר, בלב השכונות הותיקות והפחות אטרקטיביות בעיני המקומיים, גדלה לה הבועה הסטודנטיאלית שמקיפה את האוניברסיטה אשר מתוכה עולים צרכים שונים לקהל היעד הספציפי - פאבים לסטודנטים בלבד, מכבסות עירוניות, מסעדות וכו'.
בעבר, סטודנטים היו מגיעים לבאר שבע בגלל האפשרות הקלה יותר להתקיים במהלך התואר. זאת, בעקבות השכירות הנמוכה, ראו
דירות להשכרה בבאר שבע, ואף תנאי קבלה מעט נמוכים לעומת אוניברסיטאות אחרות בחלק מהמקצועות. אך בשנים האחרונות עלה הביקוש, ואיתו כמובן, גם הסטנדרטים. אם עד לפני כמה שנים היה ניתן למצוא חדר להשכרה ב-600 ₪, היום נדיר למצוא חדר בפחות מ-1000 ₪, וזאת למרות שהבתים עדיין ישנים ורעועים. גם מחירים כמו 1300 ₪ לשותף הם לא מילה גסה עבור חלק מהסטודנטים. מי שהתמזל מזלו לקנות נכס בעיר לפני מס' שנים, במחיר מגוחך (משהו כמו 200,000 על דירת 3 חדרים) מחזיר היום את ההשקעה שלו, ובגדול.
השכונות הסטודנטיאליות הן בעיקר ד', ו' הישנה (ד' מזרח) ג', וב' (הפופולארית המיוחד, על אף שהיא מעט רחוקה יותר מהאוניברסיטה), ובשנים האחרונות סטודנטים החלו גם לשכור וילות בשכונת רמות היוקרתית בצפון העיר, שבאמצעות גשר שמקשר בינה לבין שכונת ו' הישנה, מתקצר המרחק לאוניברסיטה והופך גם אותה לאטרקטיבית עבור סטודנטים. מלבד שכונת רמות, שאר השכונות מאוכלסות במשפחות קשות יום, דירות של דיור הציבורי, במבנים ישנים שחלקם נבנו בשנות ה-50 כפתרונות בזק לעולים החדשים.
עם העלייה בביקוש גם חלק מהקהל הסטודנטיאלי השתנה. ישנם סטודנטים שמגיעים מהמרכז בגלל ששמעו על חיי החברה הסטודנטיאלים בב"ש, אך מנסים לשמור על ה"סטנדרט" שלהם. חלקם נעזר בהורים למימון ההוצאות, וההורים לא בהכרח מעריכים נכון את שווי הדירות. חשוב להם שהדירה תהיה משופצת ומטופחת גם אם זה מייקר את השכירות לחדר ב-500 ₪.
יוקר המחייה ומחאת הקיץ עוררו גם הם מספר סטודנטים מהדור הישן, שמאסו בכך שבעלי הדירה "מחליפים קרמיקה ושמים מנורה מאיקאה, ואז מקפיצים את המחיר ב-300 ₪ לשנה". קבוצות מחאה הוקמו, והשנה קבוצת סטודנטים עבדו על שיווק מאסיבי, שהופנה בעיקר עבור הסטודנטים החדשים שמגיעים מהמרכז. הקבוצות פעלו גם באינטרנט בתגובות על פרסומים של דירות שהיו במחיר גבוה יחסית למחירים "באר-שבעיים", ואף עברו בין דירות וביקשו מהדיירים לתלות שלט על הדלת שמפרסם את מחיר הדירה שהם משלמים. הפעולה האחרונה חשפה בפני הרבה סטודנטים, שהם "פראיירים" (בהתאמה לשם הפרויקט אל"פ- אנחנו לא פראיירים), ומשלמים הרבה מעבר לסטודנטים ותיקים, או לתושבים באר שבעיים שגרים באזורים אלו. למרות העלייה הדרסטית במחירים בשנים האחרונות, עדיין ניתן למצוא דירות במחירים סבירים, בוודאי הרבה יותר מאשר באזורים סטודנטיאליים אחרים בארץ, אבל תמיד מומלץ לשאול חברים או דיירים קודמים שאלות כגון: כמה הם שילמו, והאם מדובר במחיר מוצדק. בהצלחה!